Rondvaart

Giethoorn is vanuit het water ontstaan en laat zich het liefst vanaf het water bewonderen. In onze overdekte rondvaartboten maakt u een tocht door het oude dorp en over het meer. Onderweg passeert u fraaie boerderijtjes, talloze bruggen en vonders en vele bezienswaardigheden. Via het (ondiepe) Bovenwijde komt u weer terug bij ons bedrijf. Deze route duurt ongeveer een uur.

Uiteraard zijn de onze rondvaartboten toegankelijk voor mindervaliden en elektrische rolstoelen.
Onze rondvaartschippers zijn alle in het bezit van hun vaarbewijs en vertellen u graag over de geschiedenis en het heden van Giethoorn.

In overleg is het mogelijk om onderweg een stop te maken bij een museum of om de rondvaart uit te breiden met de route door een gedeelte van Nationaal Park Weerribben en Wieden.

Klik hier om online te reserveren. 

Zie ook onze arrangementen voor de mogelijkheden om onze rondvaart uit te breiden met allerlei andere leuke activiteiten.

OverijsselSmit Giethoorn beschikt sinds 2011 over drie nieuwe elektrisch aangedreven rondvaartboten. Deze zijn aangeschaft met steun van de Provincie Overijssel via de KITO (Kwaliteits Impuls Toeristische Ondernemingen). Zo kunt u nog meer genieten van de rust en schoonheid van ons mooie dorp.