«

»

sep 30

Naseizoen

Het is weer rustig in Giethoorn. Na een mooie zomer waarin de fluisterboten, sloepjes en punters van Smit flink door de dorpsgracht van Giethoorn hebben gevaren, is de rust weder gekeerd. Het is nu de tijd van bussen met reisgezelschappen en personeelsfeestjes die ons parkeerterrein op rijden voor meestal een rondvaart met koffietafel of diner en vaak nog even tijd voor een wandeling.

Het is ook de tijd met nog een paar mooie zonnige dagen waarin je met een sloepje of fluisterboot bijna de hele dorpsgracht van Giethoorn voor je alleen hebt. De drukte in de zomer is gezellig, maar dit is ook genieten.

150920_355b

Dus heeft u door de week een dagje vrij, of is de weersvoorspelling voor het weekend gunstig, kom dan gerust naar ons mooie waterdorp. Wij van Smit hebben voldoende fluisterboten, luxe sloepen, zeilpunters en kano’s beschikbaar en als u wilt, kunt u via www.giethoorntickets.nl alvast online reserveren. Dat kan zonder extra kosten, snel en gemakkelijk via onze reserveringssite.

Zo gaan we langzaam via een hopelijk mooie nazomer naar de herfst toe. Binnenkort halen we alvast de eerste boten uit het water om deze alvast klaar te maken zodat ze volgend seizoen weer tip-top zijn voor onze gasten. Tegen de tijd dat we er geen belangstelling voor de boten meer is, maken we ook de laatste bootjes klaar voor de winter en het nieuwe seizoen. Een flinke klus met de grote vloot die wij in de vaart hebben.

Dorpentocht Giethoorn 2013

Dan wordt het hopen op een mooie natuurijswinter. We verheugen ons op schaatsers door de gracht en koek en zopie op de zelfde wal waar we ’s zomers onze gasten in de boot helpen. Als Koning Winter ons gunstig gezind is, dan zijn we met onze grote gratis parkeerplaats, onze ligging aan het water en ons restaurant een ideale startplek voor uw schaatstocht. Ook als we de schaatsen niet onder kunnen binden dan is Giethoorn in de wintermaanden een bezoekje meer dan waard. Ook dan verwelkomen we u graag voor een kop koffie, kop snert of een diner.