«

»

jul 23

Fietsen rond Giethoorn

Rond Giethoorn is het niet alleen goed varen, maar ook heerlijk fietsen. Er zijn veel mooie fietspaden waarmee talloze routes door Wieden en Weerribben mogelijk zijn. Langs de rietvelden, meren en kanalen. Door de bijzondere waterdorpen en groene weilanden in de Kop van Overijssel.

We raden aan alleen in het voor- en naseizoen of ‘s zomers alleen vroeg op de dag of tegen de avond door het dorp Giethoorn te fietsen. Langs de dorpsgracht loopt een smal pad dat voor voetgangers én fietsers bestemd is. Toch maken de vele dagjesmensen te voet het lastig om hier in het seizoen overdag op de fiets te blijven zitten. Het dorp Giethoorn bekijk je in de zomer het beste in één van onze fluisterboten, electrosloepen of rondvaartboten. Maar om de omgeving verder te verkennen, is de fiets heel geschikt.

150718_26

Een aanwinst voor de Wieden is het nieuwe fietspad van de Gasthuisdijk (Roekebosch) naar de dorpskern van Wanneperveen. Op de grens van riet- en weiland slingert dit pad ongeveer drie kilometer naar de nieuwbouw van ons buurdorp. Vanaf hier loopt er een ander mooi fietspad (het Bovenboersepad) door de velden en langs de recreatievaart richting Giethoorn. Ga met de brug over de recreatievaart en dan op de Frensensteeg links, dan kun je net voor de brug over de Dorpsgracht rechtsaf om na 150 meter ons terras aan de dorpsgracht te bereiken.

150718_37

Veel fietsers hebben inmiddels ontdekt dat ons gezellige terras een mooi plekje is om even op te steken voor een hapje en/of een drankje alvorens via ons parkeerterrein de drukte in het dorp te omzeilen en de weg te vervolgen. Bijvoorbeeld via Dwarsgracht richting het fietspontje bij Jonen, of via de Blauwe Hand de andere kant van de Wiedenroute op. Bijvoorbeeld richting het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in St. Jansklooster.

Waar u ook een fietstocht door de Wieden en/of Weerribben start; ons restaurant met terras aan de dorpsgracht van Giethoorn is altijd makkelijk te bereiken. U hoeft niet met de fiets aan de hand de drukte van het dorp door maar u zit aan bij ons het Zuiderpad wel helemaal te genieten van Gieterse sferen. Met vriendelijke en vlotte bediening en een kaart die ieder biedt wat hij of zij zoekt.

150718_71

Heeft u dus plannen om de mooie Kop van Overijssel per fiets te ontdekken, plan dan gerust een tussenstop aan de dorpsgracht van Giethoorn in. Makkelijk te bereiken vanaf de doorgaande Beulakerweg in Giethoorn of vanaf het fietspad vanuit Wanneperveen. Wel de unieke sfeer van Giethoorn maar niet met de fiets aan de hand door de drukte. Graag tot ziens bij Restaurant Smit aan Zuiderpad 58.